Alex Dogboy

Alex är 6 år gammal i bokens början och bor i Honduras. Han är en pojke som är hemlös och bor på gatan. Hans mamma åkte till USA för att få ett bättre liv och kommer tillbaka för hämta hans syskon, men Alex fick inte följa med. Alex väntar och drömmer om att hon ska komma och hämta honom så han får leva tillsammans med dem.

Det finns vänliga vuxna som hjälper till på olika sätt, men det är ett farligt liv att vara gatubarn. För att överleva måste han både tigga och stjäla. Han arbetar dessutom på en soptipp för att hitta saker han kan sälja till uppköpare när dagen är slut. Dessutom riskerar han att bli misshandlad och utnyttjad av andra människor och det är vad som händer: Alex blir lurad av en utlänning som tänker sälja honom vidare till andra som ska utnyttja honom. Läs och se hur det går för Alex!

Monica Zak har skrivit flera böcker om Alex och berättelserna är sådana som hon fått berättat för sig av barn i Honduras och andra länder. Det som Alex upplever har alltså hänt i verkligheten. Hon har även skrivit böcker om utsatta barn i bl a Afghanistan och Bangladesh.