Bockarna Bruse på badhuset

Bockarna Bruse är som vanligt på väg till vallen för att äta sig feta. På vägen dit passerar de skylten till badhuset. Mellanbocken vill väldigt gärna gå dit i stället för till den tråkiga, trista vallen. Dessutom så slipper de gå över bron med det läskiga trollet, tycker den minsta bocken. Bockarna Bruse bestämmer sig för att gå och bada.

Under tiden funderar trollet på var bockarna har tagit vägen och bestämmer sig för att leta reda på dem. Han hittar dem, tränger sig in i badhuset och gör bomben så renarna trasslar ihop hornen och musfamiljen sköljs upp på land. Han vill att allt ska vara som vanligt och att bockarna ska klampa på hans bro och använder trappan till vattenrutschbanan som bockarna kan komma och klampa på. Som tur är så har bockarna Bruse en plan för att få trollet att försvinna från badhuset.

Boken har naivistiska och färgstarka teckningar och min favorit är bilden där bockarna försöker klura ut hur badkläder används. Det är en träffsäker humoristisk berättelse med en blandning av modernt tonfall och sagans klassiska repliker.  

Jag älskar verkligen bockarna Bruse i denna version och upptäcker hela tiden nya detaljer i teckningarna. Som tur är så har det hittills kommit ytterligare två böcker om dessa uppfinningsrika bockar: Bockarna Bruse kommer igen och Bockarna Bruse börjar skolan. Läs böckerna! Om och om igen!