Coffin Road

Gillade du Lewis-trilogin av Peter May? En av mina favoritdeckare som utspelar sig på ögruppen Yttre Hebriderna utanför Skottlands kust.

Peter May har också skrivit Coffin Road som utspelar sig i samma vackra, karga och väderpinade miljö. Tänk dig att du vaknar upp på en strand på ön Harris, halvt ihjälfrusen och du har dessutom har tappat minnet. Detta händer Neal Maclean, eller heter han egentligen det. Och vem är det som har slagit ihjäl mannen på klippan vid fyren på ön Eilean Mòr? Neal vet inte om det är han eller någon annan. Och varför vet han så mycket om biodling?

Samtidigt får vi också följa Karen Fleming, en vilsen och rebellisk tonårsflicka som sörjer sin döde far. Hon kan inte förstå hur han kunde ta sitt liv och lämna henne.

Kriminalinspektör George Cann ska utreda mordet på en man som hittas död på en klippö där tre fyrvaktare mystiskt försvann ett sekel tidigare. Det gör det inte lättare att den som är misstänkt har tappat minnet. 

Det är en spännande historia om tre riskfyllda resor som mynnar ut i insikten om att okunskap och den ekonomiska vinningen kan döda hela mänskligheten.

Har du inte läst Lewis-trilogin? Gör det! Böckerna heter Svarthuset, Lewismannen och Lewispjäserna.