Snödrev

Spänning i Dalslandsmiljö!

I denna tredje deckare av Helen Tursten om Embla Nyström som arbetar på Avdelning för grova brott på regional nivå i Göteborg finns flera parallella berättelser som Tursten skickligt lotsar oss genom.

När Embla Nyström firar sportlov i Dalsland med sin bonusson blir hon förste polis på en mordplats där en kriminell gängledare har blivit dödad. Ungefär samtidigt sker ett mord på en ungdomsfest i närheten. Avdelningen för grova brott där Embla arbetar får ta hand om mordet som är kopplat till maffian. Men hänger det mordet ihop med mordet på ungdomsfesten? Dessutom kämpar Embla med vad som hände när hennes bästa vän på ett dramatiskt försvann från en krog när de var i artonårsåldern. Hon har aldrig hittats, men är det hon som ringer Embla? Kan hon vara vid liv?

Tillsammans med Avdelningen för grova brott är det poliser både från Dalsland och Trollhättan som arbetar med fallen. Dessutom figurerar Nuntorp med som plats för ett vittnesförhör. Det ska dessutom bli spännande och se hurrelationen mellan Embla och Olle (Dalslands snyggaste polis?) med unghunden Tore utvecklar sig. 

Den dödliga upplösningen sker i form av en dramatisk skottlosning med både handgranater och automatvapen någonstans i de dalsländska skogarna. Mycket spännande!