Ormen i Essex

Året är 1893 platsen London. Cora Seaborne har precis blivit änka. Den unga änkan förväntas sörja minst 2 år och dra sig undan från sällskapslivet. Cora Seaborne har inga skäl att sörja sin man, äktenskapet har inte varit särskilt lyckligt. Cora känner sig bara lättad. Hon är för första gången i livet fri och ekonomisk oberoende och vill nu ägna sig åt sin stora passion, paleontologi.

Tillsammans med sin sällskapsdam och väninna Martha och sin mycket specielle son Francis lämnar Cora London och beger sig till Essex för att leta fossiler. När ett rykte sprids om att en stor sjöorm visats sig i den lilla byn Aldwinter tror Cora att det är en levande fossil som hon absolut vill hitta. I Aldwinter träffar hon prästen William, han blir oväntat hennes vän och intellektuell jämlike. De dras oundvikligen till varandra, när de försöker lösa gåtan med odjuret som sätter skräck i invånarna i den lilla byn.

Jag sträckläste den här romanen under en helg, jag tyckte väldigt mycket om den. Det är en roman olika slags kärlek och vänskap.